Köpa Zithromax online i Sverige
4.9 / 2161

Köpa Zithromax online i Sverige

4.9 / 2161

Zithromax tillhör en grupp läkemedel som kallas makrolidantibiotika och innehåller den aktiva substansen azitromycindihydrat. Det används för att behandla bakterieinfektioner genom att hämma tillväxten av bakterier i kroppen. Azithromycin används för att behandla vissa bakterieinfektioner, t.ex. bronkit, lunginflammation, sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner i öron, lungor, bihålor, hud, svalg och fortplantningsorgan.

Azithromycin 500 mg används ofta inom primärvården för behandling av bakteriella luftvägsinfektioner och liknar den dos som användes i tidiga studier av Covid-19.

15570.86kr 16349.41kr

Vad är azitromycin?

Azitromycin (även känt under handelsnamnet Zithromax) är ett bredspektrumantibiotikum som verkar mot olika typer av bakterier som orsakar infektioner, till exempel klamydia och ureaplasma urealyticum (bakterier som orsakar urinvägs- och genitalvägsinfektioner).

En av de främsta fördelarna med azitromycin är att de flesta infektioner kan behandlas med en enda hög dos. Att ta en enda dos innebär också att det är mindre sannolikt att du får långvariga biverkningar.

Studier har visat att azitromycins antivirala och antiinflammatoriska egenskaper är användbara för patienter med tidig debut av Covid-19.

Zithromax är också indicerat för behandling av: faryngit, tonsillit, okomplicerade hudsjukdomar, akut bakteriell exacerbation av kronisk obstruktiv lungsjukdom, akut bakteriell bihåleinflammation.

Hur verkar azitromycin?

Azitromycin verkar genom att döda bakterier och hindra dem från att växa. När det tas påverkar det det infekterade området och förhindrar att sjukdomen sprids genom att infektionsprocessen stoppas efter några dagar.

Hur tas azitromycin?

Den vanliga dosen är 500 mg per dag i 3 till 10 dagar beroende på vilken infektion som behandlas. För vissa infektioner kommer du att få en högre engångsdos på 1 g eller 2 g. Dosen kan vara lägre för barn eller om du har lever- eller njurproblem.

Svälj tabletterna hela med ett glas vatten. Ta inte läkemedel mot matsmältningsbesvär 2 timmar före eller efter att du tagit detta läkemedel.

Fortsätt att ta detta läkemedel tills behandlingen är avslutad, även om du känner dig bättre. Om du avbryter behandlingen i förtid kan infektionen komma tillbaka.

Begränsningar av användningen

Ta inte azitromycin i följande situationer:

 • kroppen är överkänslig mot alla makrolider,
 • om du har lever- eller njurproblem,
 • om du tar antibiotika och migränläkemedel samtidigt.

Kontraindikationer inkluderar även måttlig njur- och leverfunktionsnedsättning, hjärtarytmi och en tendens att förlänga QT-intervallet på elektrokardiogram. Försiktighet bör iakttas när Zithromax kombineras med hjärtglykosider (digoxin), antikoagulantia (warfarin), antihistaminer (terfenadin).

Zithromax mot klamydia

Behandling av klamydia med Zithromax är mycket enkel: patienten ska ta 1 g av antibiotikumet åt gången. Med en kort behandling kan patienter med uretrit eller cystit orsakad av klamydia uppnå ett positivt resultat och förhindra en kronisk infektion.

Zithromax med alkohol

Azithromycin börjar agera snabbt, ofta inom de första två dagarna efter att du börjat ta det. Du kommer förmodligen att känna dig tillräckligt bra för att återuppta dina normala aktiviteter strax efter att du börjat ta läkemedlet. Du kanske dock fortfarande vill undvika att njuta av dina alkoholhaltiga favoritdrycker tills du har avslutat behandlingen. Alkohol minskar inte effekten av azitromycin, men det kan orsaka uttorkning, vilket ökar risken för biverkningar.

Graviditet och amning

Azithromycin kan vara säkert under graviditet och amning. Studier på djur som fått höga doser azitromycin har inte visat någon ökad risk för missfall eller fosterskador.

Det har dock inte gjorts några högkvalitativa studier på gravida människor, så i läkemedelsinformationen anges för närvarande att "azitromycin ska användas under graviditet endast om det finns ett tydligt behov".

Azitromycin kan överföras till bröstmjölk och kan finnas kvar i 48 timmar efter en persons sista dos. Även om det i allmänhet är säkert att använda under amning kan azitromycin orsaka diarré, kräkningar eller utslag hos vissa spädbarn.

Tala om för din läkare om du är gravid, kan vara gravid eller ammar innan du tar azitromycin.

Var kan man köpa Zithromax utan recept online?

Obehandlade bakteriella sjukdomar kan leda till hälsokomplikationer. Därför är det tillrådligt att eliminera orsaken så tidigt som möjligt. För att göra detta är det tillräckligt att ta antibiotika, som har en hög framgångsgrad vid behandling av bakteriesjukdomar. Du kan köpa Zithromax utan recept online på Sverige Potensmedel och få det levererat snabbt till önskad adress.

Biverkningar

Liksom andra läkemedel kan azitromycin ha biverkningar, men inte alla upplever dem. Reaktionerna är vanligtvis milda och försvinner av sig själva när du fortsätter behandlingen.

De vanligaste biverkningarna är:

 • aptitlöshet,
 • diarré,
 • yrsel,
 • huvudvärk,
 • Hudreaktioner,
 • ledsmärta.

I händelse av en allergisk reaktion, sluta ta medicinen och kontakta läkare. Symtom på en allergisk reaktion är: hudutslag, svullnad i hals, ansikte och mun, andningssvårigheter.

Förvaring

Förvara produkten på en torr plats utom räckhåll för barn. Förvara tabletterna vid en temperatur som inte överstiger 25ºC. Ta inte läkemedlet efter det utgångsdatum som anges på förpackningen.

 • Anette Hansen

  Min man får ofta inflammation i luftvägarna eftersom han är känslig för kyla. Zithromax hjälper enormt vid svår hosta eller andningssvårigheter. Vi tar läkemedlet för lunginflammation eller infektiös bronkit. Och det fungerar.

 • Lina89

  Produkten levererades snabbt, utmärkt service och priser!

 • Malin Wallin

  Zithromax hjälpte mig att bekämpa några mycket obehagliga symtom, jag var orolig att det var influensa. Jag kände mig bättre och symtomen kom aldrig tillbaka igen. Jag är mycket nöjd med det.

 • Margareta Norberg

  Jag fick Zithromax utskrivet när jag låg på sjukhus med lunginflammation på grund av Covid. Innan dess tog jag något annat antibiotikum, men det hjälpte mig inte. Efter att ha tagit Zithromax kände jag mig definitivt bättre.

 • Fredrik

  Jag har använt Zithromax tidigare för vissa hälsorelaterade frågor och det har ordinerats till andra medlemmar i min familj. Jag hade nyligen en öroninfektion med några andra medföljande symtom samt huvudvärk. I mitt fall kan det ta flera dagar för en infektion att helt försvinna med användning av Zithromax.

Skapa din egen recension
Hemsidans betyg:
Hemsida
Kursutveckling
Frakt
Rekomendation
Kund Recension:

När du använder webbplatsen sverigepotensmedel.com godkänner du vår cookiepolicy.